Misiunea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Gestionare a Deșeurilor ECODOLJ continuă în orașele și comunele din județ.

La fel ca și în lunile anterioare, cantitățile de deșeuri reciclabile colectate în județul Dolj au crescut. În luna iunie, față de luna mai, s-au colectat cu peste 24 de tone mai mult, o creștere procentuală de 11,7%, de la 204,69 tone la 228,74 tone. Printre localitățile în care s-a evidențiat o creștere semnificativă a deșeurilor reciclabile colectate separat se numără: Sadova, Dăbuleni, Calafat, Ișalnița, Cârcea, Șimnicu de Sus.

”Locuitorii din județul Dolj sunt foarte preocupați de colectarea deșeurilor. Cu fiecare lună care trece avem noi cetățeni care ni se alătură în această misiune serioasă de a avea un județ curat. Facem un apel și de această dată la cetățeni să colecteze separat deșeurile și să nu mai permită vecinilor sau trecătorilor să arunce la voia întâmplării deșeurile. Un mediu curat înseamnă un mediu sănătos! A arunca deșeuri la marginea localității sau lângă albiile râurilor înseamnă până la urmă a condamna generațiile viitoare la poluare”,au precizat reprezentanții ADI ECODOLJ.

Operatorul județean de colectare și transport este prezent în localitățile doljene șidacă aveți nevoie de orice informațiiprivind colectarea deșeurilor vă stă la dispoziție.Tot acesta vă poate oferi calendarul de colectare pentru localitatea în care aveți domiciliul atât pentru deșeurile reziduale, cât și pentru deșeurile reciclabile. De asemenea, informații utile găsiți și pe site-ul nostru adiecodolj.ro.

Știați că…

  • În lume există peste 50 de tipuri de materiale plastice ce sunt fabricate din materii prime epuizabile, cum ar fi petrolul, cărbunele și gazul natural?
  • Materialele plastice nu sunt biodegradabile, rezistă în mediu perioade foarte lungi de timp? De exemplu, un pet îngropat în prezent poate fi descoperit în exact aceeași stare și peste 500 de ani.