Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Gestionare a Deșeurilor ECODOLJ s-a alăturat, weekendul trecut, unei inițiative lăudabile, care a avut drept scop ecologizarea Văii Ulmului, din localitatea Bucovăț.

Una dintre cele mai frumoase zone din apropierea Craiovei este, din nefericire, grav afectată de aruncarea necontrolată a deșeurilor. Arealul respectiv, situat în interiorul sitului natural de importanță comunitară ROSCI0045 Coridorul Jiului, parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România, reprezintăși locul obișnuit de acțiune al unor bicicliști craioveni, care au decis să preia inițiativa și să treacă la fapte.

Sâmbătă, 16 mai, dimineața, voluntarii au descins cu bicicletele pe Valea Ulmului, pentru a demara curățenia. Timp de câteva ore, aceștia au adunat deșeurile și le-au separat, acțiune la care a participat și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor ECODOLJ precum și operatorul de salubrizare care a contorizat aproape 2 tone de deșeuri colectate.

„Ne-am bucurat să ne alăturăm acestei inițiative. Sunt zone în care accesul cu mașina este imposibil sau foarte dificil, dar în care se poate ajunge cu bicicleta și descoperim oameni cărora le pasă și care au organizat, rupându-și din timpul lor, o acțiune de salubrizare într-o arie naturală protejată.

Pentru noi, a fost o surpriză plăcută și sperăm ca acest demers să reprezinte doar primul pas al unei colaborări îndelungate. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor ECODOLJ va răspunde «prezent» la orice acțiune care are drept scop menținerea județului curat, verde, precumși asigurarea unui mediu sănătos“, a declarat Adela Plăcintescu, directorul ADI ECODOLJ.

ADI ECODOLJ