NEAGRU / GRI: deseurile reziduale (menajere)
– resturi de carne şi peşte, gătite sau proaspete;
– resturi de produse lactate (lapte, smântână, brânză, iaurt, unt, frişcă);
– ouă întregi;
– grăsimi animale şi uleiuri vegetale (în cazul în care nu se colectează separat);
– excremente ale animalelor de companie;
– scutece/tampoane;
– cenuşă de la sobe (dacă se ard şi cărbuni);
– resturi vegetale din curte tratate cu pesticide;
– lemn tratat sau vopsit;
– conţinutul sacului de la aspirator;
– mucuri de ţigări;
– veselă din porţelan/sticlă spartă, geamuri sparte.
MARO: deșeurile biodegradabile
– resturi de fructe și de legume proaspete sau gătite;
– resturi de pâine şi cereale;
– zaţ de cafea/resturi de ceai;
– păr şi blană;
– haine vechi din fibre naturale (lână, bumbac, mătase) mărunţite;
– coji de ouă;
– coji de nucă;
– cenuşă de la sobe (când se arde numai lemn);
– rumeguş, fân şi paie;
– resturi vegetale din curte (frunze, crengi şi nuiele mărunţite, flori);
– plante de casă;
– bucăţi de lemn mărunţit;
– ziare, hârtie, carton mărunţite, umede şi murdare.