NEAGRU / GRI: deseurile reziduale (menajere)

– resturi de carne şi peşte, gătite sau proaspete;

– resturi de produse lactate (lapte, smântână, brânză, iaurt, unt, frişcă);

– ouă întregi;

– grăsimi animale şi uleiuri vegetale (în cazul în care nu se colectează separat);

– excremente ale animalelor de companie;

– scutece/tampoane;

– cenuşă de la sobe (dacă se ard şi cărbuni);

– resturi vegetale din curte tratate cu pesticide;

– lemn tratat sau vopsit;

– conţinutul sacului de la aspirator;

– mucuri de ţigări;

– veselă din porţelan/sticlă spartă, geamuri sparte.

 MARO: deșeurile biodegradabile

– resturi de fructe și de legume proaspete sau gătite;

– resturi de pâine şi cereale;

– zaţ de cafea/resturi de ceai;

– păr şi blană;

– haine vechi din fibre naturale (lână, bumbac, mătase) mărunţite;

– coji de ouă;

– coji de nucă;

– cenuşă de la sobe (când se arde numai lemn);

– rumeguş, fân şi paie;

– resturi vegetale din curte (frunze, crengi şi nuiele mărunţite, flori);

– plante de casă;

– bucăţi de lemn mărunţit;

– ziare, hârtie, carton mărunţite, umede şi murdare.