amendă

În data de 25.11.2021, în jurul orelor 15:00, pe strada Mareșal Alexandru Averescu, o echipă a Corpului de Control din cadrul ADI ECODOLJ a depistat o autoutilitară încărcată cu deșeuri din construcții și cu deșeuri voluminoase. Poliția Locală a Municipiului Craiova a fost sesizată de către aceștia, sancționând persoana în cauză conform Hotărârii Consiliului Local al Mun. Craiova nr. 107/2021 cu o amendă în valoare de 1000 lei.

Pe această cale, vă reamintim următoarele:

!! Colectarea deșeurilor voluminoase se realizeză în sistemul “la cerere”, contra cost, în urma apelurilor telefonice de la populatie, instituții publice și operatori economici către operator (găsiți atașat un pliant cu mai multe informații).

!! Colectarea deşeurilor din reabilitari interioare si/sau exterioare ale locuintelor, din construcţii și demolări de la populatie, se realizează de către operatorul de salubrizare, la solicitarea generatorului de deșeuri, pe baza unor contracte de prestări servicii separate, și cu aplicarea unor tarife speciale, potrivit legislației în vigoare. Operatorul va pune la dispoziția cetățeanului recipienți adecvați de colectare a acestor deșeuri (găsiți atașat un pliant cu mai multe informații).

» În cele din urmă, vă aducem la cunoștință faptul că, ADI ECODOLJ are în teren zilnic echipe de monitorizare care verifică constant operatorul și populația, inclusiv aspectele publicate pe rețelele de socializare.