Copilul tău colectează separat? Când te-a văzut ultima dată aruncând în recipientele colorate o cutie de carton, o doză de suc sau o sticlă? Tu ești exemplul copilului tău și poți transforma recilarea într-un joc. Copiilor le place să arunce obiectele la coș, iar învațându-l pe cel mic ce poate face cu deșeurile din sticlă, hârtie/carton și plastic/metal, unde se pot duce și ce se întâmplă dacă reciclează poate fi o adevărată aventură pentru el.

Învață-l că sticla are locul ei în containerul verde, iar în acel container se pot duce sticlele fără capac, borcanele fără capac, etc. De asemenea, învață-l că nu orice sticlă se poate recicla, de exemplu oglinzile sau geamurile.

Pont: recipientele trebuie golite de lichid și clătite.

Învață-l că hârtia și cartonul  se pun în containerul albastru ( sau în pubela albastră, dacă locuiți la casă). Se pot recicla cutiile de carton, caietele, etc.  Hârtia cerată sau cartonul ce conține reziduuri de mâncare nu se reciclează.

Pont: cutiile trebuie pliate pentru a câștiga spațiu.

Învață-l că plasticul și metalul se introduc în containerul galben ( sau în pubela galbenă, dacă locuiți la casă). Acolo poate să ducă doze de suc, dopuri metalice, recipiente de plastic pentru băuturi, etc. Nu se reciclează articolele de unică folosință.

Pont:  presează recipientele pentru a avea mai mult spațiu.

Totul începe de ACASĂ și totul se învață din familie!